Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλωσε η μέρα...


Μεγάλωσε η μέρα. Εξι σχεδόν η ώρα κι ο ουρανός ακόμη φωτεινός. Και για αυτό χωράει περισσότερα...

Το διαζύγιο Μενεγάκη την έσωσε από την κατρακύλα που είχε πάρει στα νούμερα της. Φορούσε μαύρα στην πρώτη μετά την ανακοίνωση,εκπομπή. Καλή σημειολόγος η Ελένη. Η ο ενδυματολόγος της.

Παντρεύεται και ο πρώην κούκλος-πρώην πρίγκηπας (ή μήπως πρίγκηπας γεννιέσαι, άρα δεν ξεγίνεσαι) Νικόλαος. Κι έχουν πέσει και οικονομικά στενέματα φαίνεται γιατί χάρισε στη νύφη δαχτυλίδι αρραβώνων ένα σμαραγδένιο της μαμάς του. Χάθηκε να πάει σ' ένα De Beers, σ' ένα Graff, άντε σε ένα Asprey, να διαλέξει κάτι ο καβουροτσέπης? Το σμαράγδι, ας το δώριζε η πεθερά στη νύφη. Αλλο τότε.


Από τη Γαλλία και μάλιστα από το γαλλικό ΟΤΕ (France Telecom) έρχονται τραγικά νέα. Μέσα σε ενάμισυ χρόνο εβδομήντα αυτοκτονίες εργαζομένων στην εταιρεία! Το εργασιακό στρεςς. Κάτι το οποίο βλέπω να χειροτερεύει τώρα με την κρίση η οποία από οικονομική, φυσικά εξαπλώνεται σε επαγγελματική, οικογενειακή, προσωπική, ψυχολογική.

Ηρθε και ο Στίγκλιτζ για το συνέδριο του Economist στην Αθήνα και επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την εν γένει παρουσία του στο Νταβός. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι εύκολη η θέση σου να πηγαίνεις σε ενα οικονομικό φόρουμ εν μέσω πανευρωπαϊκών και διεθνών δημοσιευμάτων και εκτιμήσεων ότι θα πτωχεύσεις, ότι τα έκανες θάλασσα ( σα χώρα, πεθαίνω σα χώρα), εγώ θα ένοιωθα δακτυλοδεικτούμενη, και μετά να έρχεται ο νομπελίστας να σου λέει ότι τα πήγες καλά. Αλλά έχει αυτό το ψύχραιμο και μη αγχώδες ο Γιώργος που τον σώζει και βοηθά πολύ στην εικόνα του.

Ο Δρούτσας πάλι,ο (υφ)υπ. Εξ., χαλίφης στη θέση του χαλίφη! Συναντήθηκε με την υπ. Εξ.των ΗΠΑ, ως σαν ομόλογος της. Μέχρι και τον Μπαν Κι Μουν θα δει σε λίγες μέρες στη Ν.Υ.

Κι εγώ πάλι εδώ να βλέπω τα δειλινά μέσα από το παράθυρο μου, καθισμένη στο γραφείο μου να γράφω και ν' ακούω παλιές,πολύ παλιές εκτελέσεις ρετρό ασμάτων. Ας είναι καλά η γιαγιά μου. Αυτή με έμαθε να τ' αγαπώ.




2 σχόλια:

  1. Καλημέρα στην Μαιρούλα της Λευκάδας,
    Βλέπω ότι επηρεάσθηκες απο το λούκ Ελένης για την άνοδο της εκπομπής αλλά σα να το κατάλαβες και οπισθοχώρησες.
    Επίσης, σημειώνω και τα του καβουροτσέπη Νικόαλου, σιγά τη μαγκιά!
    Και στέκομαι στο διεθνές ρεζίλεμά για την οικονομία μας. Δεν θέλεια νάσαι Ελληνας άμα ζείς στην Αμερική και βλέπεις οικονομικά κανάλια . Κοντεύουμε να το πιστέψουμε ότι θα παρασύρουμε την Ευρώπη στον όλεθρο.
    Ελεος δηλαδή με την χιεργαώγηση της οικονομίας του κόσμου και τα κάθε λογής παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Τζουστινάκι
    σήμερα να δεις, που είχαν Μαύρη Παρασκευή τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και φοβούνται ότι θα καταρεύσει το ευρώ.
    Ωστε δύσκολη η θέση της ομογένειας σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς,ε?
    Ναι, όντως όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για τα χρηματιστήρια αλλά όλα είναι θέμα ψυχολογίας και έτσι θα έπρεπε να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποστασιοποιηθούν. Αλλά είναι η ευκαιρία να κερδοσκοπούν κάποιοι και να το βαφτίζουν "φταίει η Ελλάδα".
    Οπως το είπες!Ελεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασε κι εσύ ένα σχόλιο, μπορείς.