Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Sell the rights



Ιδού δύο σχόλια σε άρθρο δημοσιογράφου του BBC σχετικά με το θέμα των ημερών, το ελληνικό χρέος. 
Το φαντάζεστε, κάποιοι απάντησαν ότι αυτά που γράφουν οι σχολιαστές (είναι διαφορετικοί), είναι ridiculous!  Ελλειψη χιούμορ, φοβήθηκαν ότι θα κατηγορούνταν ότι άφησαν κάτι τέτοιο αναπάντητο ή θεωρούν ότι δεν υπάρχει χώρος για χιούμορ στην κατάσταση μας?! Το χιούμορ δεν μας σώζει αλλά δίνει κουράγιο.


4 Hours ago
I’ve a suggestion: Perhaps they could sell the rights to use “Macedonia” to the Former Yugoslav Republic of Macedonia. Although, it really should include a vote in favor of EU membership for the Macedonians. Otherwise, it wouldn’t fetch much.
Maybe it’s time for a referendum; a clearly stated choice between insolvency or austerity.

 
4 Hours ago
@ Strange Thinker
I have an idea! How about the Greeks sell the rights of using the word Democracy, in the world? The word tragedy, the names of dozen of philosophers, or maybe Hollywood could give money to Greece for hundreds of movies it had produced because of greek history. Well we should show some respect when we refer to a whole nation-state.

7 σχόλια:

  1. εγω μαιρη προτεινω να γινουμε ολοι γερμανοι υπηκοοι , ετσι κι' αλλιως ποτε δεν υπηρξαμε ελευθεροι .

    γιωργος-λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε, Γιώργο, η σύνδεση μου έπεφτε όλο το σ/κ, τόσο που δεν προλάβαινα να απαντήσω, μου έσπασαν τα νεύρα. Τώρα βελτιώθηκε αλλά λίγο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι φταίει, ίσως φταίει το computer μου.
    Λοιπόν, 1.Υπερβολή δεν είναι ότι ποτέ δεν υπήρξαμε ελεύθεροι? Η ελευθερία έχει όρια, αυτό ισχύει για όλους, εντάξει ισχύει πιο πολύ για τα κράτη που δεν είναι δυνατά. 2. Αυτό μου θυμίζει το 1999, όταν στα Σκόπια κυκλοφορούσε το εξής ανέκδοτο.Ελεγαν οι Σκοπιανοί:Πώς θα γίνουμε μέλος της Ε.Ε. χωρίς πολλά πολλά? Την μια ημέρα θα κηρύξουμε πόλεμο στην Ελλάδα.Την επόμενη η Ελλάδα θα μας έχει κατακτήσει, θα είμαστε έδαφος της και άρα και έδαφος της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο καλημέρα, καθυστερημένα,όλο το σ/κ δεν είχα σύνδεση, μου νέσπασαν τα νεύρα.
    Λοιπόν 1. Οχι και δεν είμαστε ελεύθεροι, υπερβολή.
    2. Αυτό για τους γερμανούς μου θυμίζει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορούσε τις ημέρες που θεωρούμασταν δύναμη στα Βαλκάνια, κυκλοφορουσε στα Σκόπια:Πώς θα μπούμε στην Ε.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες? Θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην Ελλάδα τη μια μέρα, την επομένη θα μας έχουν κατακτήσει και θα είμαστε πλέον έδαφος της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι περίεργο πολίτες χωρών της Δυτικής Ευρώπης να έχουν την αντίληψη πως δουλεύουν για να αποπληρώσουν το χρέος ενός λαού τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων. Ο ένας λόγος γι αυτό είναι ότι εμείς οι ίδιοι καλλιεργούμε αυτή την εντύπωση αλληλοκατηγορούμενοι και την εξάγουμε αυτούσια. Όποια κυβέρνηση εξελέγη τα τελευταία δέκα χρόνια το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν απογραφή και καταγγελία πως τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες από την προηγούμενη ήταν αναξιόπιστα. Ένας άλλος λόγος είναι πως στα ευρωπαϊκά λαϊκά έντυπα υπάρχουν αυτού του είδους τα άρθρα τα οποία παίζουν το ρόλο του αποπροσανατολισμού από το πρόβλημα του πως δημιουργήθηκε το χρέος και για ποιό λόγο όλες οι κυβερνήσεις απανταχού του κόσμου ταυτοχρόνως εισήγαγαν μέτρα λιτότητας. Η απάντηση στο ερώτημα δεν χρειάζεται πολύ σκέψη από τον ακατατόπιστο ακροατή, ο οποίος είναι πεπεισμένος για την αξιοπιστία και την ουδετερότητα με την οποία παρουσιάζονται οι ειδήσεις από τα κρατικά κανάλια της χώρας του (και του BBC περιλαμβανομένου). Η απάντηση φυσικά είναι πως οι νότιο-ευρωπαίοι πίνουν φραπέ στις παραλίες με τα δικά τους δανεικά κι αγύριστα. Βέβαια η απάντηση σε μιά σειρά άλλων ερωτημάτων αποσιωπείται. Το κυριότερο ερώτημα όμως που δεν απαντάται είναι ποιός επωφελείται από τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι λαοί και όχι μόνο η Ελλάδα;
    Όσο για τη γερμανική εμμονή με το Ελληνικό χρέος έχω την εντύπωση πως φτάνει τα όρια του ρατσισμού. Μοιάζει σαν οι Έλληνες στην τρέχουσα ιστορική περίοδο να έχουν αντικαταστήσει στο γερμανικό υποσυνείδητο τους Εβραίους ως τροχοπέδη στα "αναπτυξιακά τους σχέδια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να πω κι΄γω...εδω που φτασαμε τις εξεταζωμε ολες τις περιπτωσεις , ενας συγχωριανος χθες ειπε να αλλαξουμε ονομα ! να λεγομαστε πλεον νεα ελλαδα ,οπως εγινε στο ποδοσφαιρο με τον πανιωνιο που ηταν καταχρεωμενος και απο πανιωνιος σκετο εγινε νεος πανιωνιος και τωρα ειναι καθαρος και δεν χρωσταει τιποτα!
    καλη βδομαδα και χωρις προβληματα ευχομαι ,γιωργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Flying Demon
    Σωστό αυτό που λες ότι αποσιωπούνται πολλά ερωτήματα , όπως γιατί δεν μας κατέβαλαν πολεμικές αποζημιώσεις, γιατί δίναμε τόσα χρήματα γι αγορά γερμανικού - και όχι μόνο- εξοπλισμού αλλά έτσι δεν γίνεται με τους λαούς? Τους αποκοιμίζουν και τους δίνουν τροφή να λαϊκίζουν στις πλάτες μας.
    Οσο για τους Γερμανούς, πάντα ήταν εγωιστές, υπέρμετρα εγωιστές και νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι.
    Η παρομοίωση με την υποκατάσταση του εβραίου από τον έλληνα πετυχημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο
    Ενδιαφέρουσα άποψη, δηλ.να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, λες να το προτείνουμε στο Βενιζέλο να βρει και πώς θα γίνει γιατί είναι και συνταγματολόγος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασε κι εσύ ένα σχόλιο, μπορείς.