Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Καλοκαίρι πια.

Αρχίσαμε πλέον να το νοιώθουμε το καλοκαίρι, όσοι μένουμε στην πόλη.  Ζέστες , ήλιος που βαράει, ενώ η θερμοκρασία εδώ στην πόλη είναι πιο ανοδική λόγω δόμησης, ασφάλτου και air conditions.

Όμως ιδού του Αγίου Πνεύματος, μετά θα αρχίσουν τα σαββατοκυριακάτικα μπάνια και τα τραγούδια σκαρφαλωμένοι στα ανοιχτά αυτοκίνητα των εκδρομών με τη Βλαχοπούλου να τραγουδά, το Βουτσά να φλερτάρει και τα όνειρα στο ξύπνιο μας.

Το Καλοκαίρι Εκείνο, Αυτό Το Καλοκαίρι, Τόσα Καλοκαίρια, Ενα Καλοκαίρι, Ενα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι, Καλοκαίρι (Σαββόπουλος), Καλοκαίρι (Locomondo), Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι, Το Καλοκαίρι Έφθασε, Έρωτες το Καλοκαίρι, Το Καλοκαίρι το Μορτάκι, Σε Περιμένω το Άλλο Καλοκαίρι, Το Καλοκαίρι θα 'ρθει, Καλοκαιρινά Ραντεβού, Το Καλοκαίρι Τώρα (ρεμπέτικο), Όλα τα Πήρε το Καλοκαίρι, Το Καλοκαίρι σαν θα 'ρθει, Μυρωδιά Καλοκαιριού, Κάνε το Χειμώνα Καλοκαίρι, Το Καλοκαιράκι.

Και η Λάσκαρη μπερδεύεται με τις Δυτικές Συνοικίες, ο Σειληνός χορεύει ακούγοντας το Δάκη, ενώ η Καραγιάννη κουνιέται στους ρυθμούς του Σαββόπουλου, του Παπακωνσταντίνου, των Locomondo.

Ο Cliff Richards σφυρίζει για τις Summer Holidays , ο Travolta χορεύει το Summer Nights  ή μήπως τραγουδά η Marianne Faithfull για τις δικές της Summer Nights, o Joe Cocker τραγουδά Summer in the City, η Janis Joplin και η  Mahalia Jackson τραγουδούν η καθεμιά το δικό της Summer Time και In the Summer Time, Girls in their Summer Clothes πίνουν Summer Wine. Ο Nat King Cole αναπολεί Those Lazy, Hazy, Crazy Days of Summer στο All Summer Long των Beach Boys

Οι Abba τραγουδούν το Our Last Summer μέσα σε μια  Summer Night City και ο Jimmy Page συναγωνίζεται με τους Cure για ένα White Summer την Last Day of Summer. 

Και όσο και να προσμένουμε τα δυσκοίλια δάνεια της αλλοδαπής, Καλοκαιράκι έχει η Καρδιά μου, όπως της υπέροχης Γιοβάνας, ή μήπως να περάσω το Summertime in Prague όπως η Ελλη Πασπαλά?
Οχι, με τέτοια ζέστη θα ευχηθώ ένα Summer Wind από τον Sinatra.

 

4 σχόλια:

  1. καλο καλοκαιρι μαιρη και να ειναι γλυκο και κοκκινο σαν καρπουζι .
    γιωργος λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, σ' ευχαριστώ τόσο. Το περίμενα ότι θ' ανταποκρινόσουν σ' αυτήν την ανάρτηση, δεν ξέρω γιατί, ένστικτο πες.
    Και η ευχή, τι όμορφη! Γλυκό και κόκκινο σαν καρπούζι! Της Λευκάδας ελπίζω.
    Συνειρμικά θυμήθηκα ότι γλυκό του κουταλιού καρπούζι στη Λευκάδα πρωτοέφαγα, φτιαγμένο από τη θειά μου τη Νίτσα και ενώ στην αρχή δεν έδωσα σημασία, τελικά μου άρεσε πολύ.
    Καλό καλοκαίρι και σ΄εσένα Γιώργο, στη γλυκιά και κόκκινη (κατά έναν πίνακα του Θεόδωρου Στάμου ο οποίος εκτίθεται στη Συλλογή Οικονόμου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας) Λευκάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι'γω θυμηθηκα οτι μικρος ,μολις εβγαινα απο την θαλασσα με τις σταγονες ακομα να κυλανε στο σωμα μου με περιμενε σχεδον παντα μια φετα καρπουζι .
    σε γλυκο παντως δεν το εχω φαει ,μου το προτειναν καποτε αλλα δεν το δοκιμασα αυτο που μου αρεσε πολυ ηταν η βανιλια υποβρυχιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από υποβρύχιο προτιμώ τη μαστίχα, πιο αρωματική και κόβει και τη γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ασε κι εσύ ένα σχόλιο, μπορείς.